El nostre Grup

img
EL DIRECTOR: IGNASI RODA FÀBREGAS

És un dels pocs professionals del teatre que ve excercint des de fa quaranta anys com a professor de teatre per a nens, nenes, jovents i adults de manera continuada.Ha escrit una cinquantena de peces, moltes de les quals van nèixer com a fruit del seu exercici com a professor de teatre. A la seva faceta d´autor i director teatral hi ha que sumar la de compositor musical, fet que permet enriquir els seus treballs i posada en escena dels muntatges. Ignasi Roda Fàbregas - fill del també actor, director i crític teatral, Frederic Roda i de l´actriu Maria Rosa Fàbregas - és l´autor de la versió catalana d´ "El Baile" d´Edgar Neville, un text dels anys cinquanta, posat al dia, recuperat totalment per al grup "Ull de Teatre, Grup Escènic" d´Ulldecona i que aquest col.lectiu ha representat arran del treball pedagògic que va portar a terme amb el director de Bellaterra (Barcelona). Roda va enllestir el nou muntatge teatral, "Falstaff i les comares de Windsor" per al grup d´Ulldecona amb la complicitat, mai no refusada pels qui estimem el teatre.

img
EL BALL, d´Edgar Neville

L´obra que va triar Ull de Teatre, per escenificar com a nou grup teatral independent l´estiu de 1995 va ser “El Ball” d´Edgar Neville, tot un clàssic del teatre espanyol dels anys cinquanta. L´adaptació d´Ignasi Roda ambientada a Barcelona narra la història d´un triangle amorós, una entranyable relació entre dos homes, un professor i el seu alumne avantatjat que es dediquen a l'entomologia, i entre ells i l´Eulàlia, la protagonista femenina s´estrableix una profunda relació d´amistad on, malgrat les revolucions socials que hi ha al carrer, l'amor triomfa damunt de tot. El grup d´Ulldecona va aconseguir un gran èxit en les funcions durant els primers cinc anys i va recórrer més de deu comarques catalanes i del País Valencià amb aquets text que es va estrenar a Ulldecona el dia 28 de setembre de 1997.

img
FALSTAFF I LES COMARES DE WINDSOR

Aquest es el nou treball que Ull de Teatre,Grup Escènic va presentar a la seva població el diumenge 29 de juny de 2003. L'obra es una adaptació del clàssic de Shakespeare, en clau contemporània, treball realitzat pel director i dramaturg Ignasi Roda. Aquesta nova versió presenta una sèrie d´ innovacions de les que cal destacar l´haver fugit del extensisim repartiment present en el text clàssic i el fet d´haver reduït la durada de l´obra original.

img
XARXA ULLDECONA

Des de l'any 2004 el grup organitza la programació estable " Dissabtes de Teatre" a Ulldecona. Espectacles professionals de qualitat per a tota la gent de l'Ebre i del Sénia. Aquests espectacles inclouen diverses manifestacions artístiques que van des del teatre gestual, titelles, animació, dansa, teatre musical... totes elles tenint en compte el seu caràcter lúdic i alhora educatiu i sempre en català. A traves de la Fundació Xarxa d'Espectacle Infantil i Juvenil i un conveni de col.laboració amb l'Ajuntament d´Ulldecona.

Història del Grup

"Ull de Teatre, Grup Escènic", és un grup de teatre independent inscrit al registre d´Entitats Jurídiques de la Generalitat de Catalunya que començà a existir a l´estiu de 1995, quan un reduït grup de persones, de feia anys dedicats al teatre, va proposar-se d´iniciar una nova etapa de treball. Amb tota la ilusió i esfoç comencen a dedidar-se plenament amb un nou projecte, on més endavant els ompliria de satisfacció.

La Creació

L´evolució d´aquesta etapa, es divideix en dos vessants completament diferenciades, la línia de teatre que es vol desenvolupar, respecte a escollir autors, plantejaments escènics i guanyar en qualitat interpretativa. L´altra vessant, projectar el fet teatral davant les institucions i col.lectius culturals, de cara a promoure accions conjuntes. La programació anual "Xarxa d´Espectacle" és un exemple.

L'Evolució

Els seus dirigents, que ja estaven fent teatre des de fa molts anys enrera, tant al Centre Cultural com a La Passió, d´aleshores ençà, han portat a terme a Ulldecona experiències enriquidores com va ser la organització l´any 1993, de la Tercera Trobada de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya i la Trobada de Programació de la Xarxa d´Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya els dies 8 i 9 de juliol de 2006.

Els Fets